4 consells que no hauria de seguir la teva empresa a les xarxes socials

4 consells que no hauria de seguir la teva empresa a les xarxes socials

Aquest article pot ésser interessant per a tots aquells empresaris o responsables de màrqueting que vulguin iniciar per primer cop, redirigir o prendre dedicions sobre l’estratègia de les seves empreses en les xarxes socials. Als primers, benvinguts, encara que som pocs, encara no estem sols. Als segons i tercers, tan de bo aquests consells us serveixin per aplanar el camí. 

Aquestes són algunes de les més tòxiques recomanacions que circulen en el “boca-orella” de les xarxes i que faran més mal que bé en la teva estratègia a Internet, en general, si les apliques:

1. Com més “m’agrada” o seguidors, millor:

Si aquest és l’objectiu número 1 el resultat negatiu està garantit. Convenim que qualsevol perfil social empresarial ha de tenir un mínim d’adhesió per a garantir una certa reputació del perfil en qüestió. A partir d’aquí, més “m’agrada” o seguidors no és sinònim de:

- Major repercussió de les publicacions

- Major base de clients potencials

- Millora de la imatge de marca

En canvi (descartem de partida “maniobres radioactives” com la compra massiva de seguidors”), realitzar accions com per exemple, sorteigs amb l’únic objectiu d’incrementar seguidors, sol derivar en:

- Baixa qualitat dels perfils que ens segueixen

- Menor capacitat per ampliar targets que ens interessen com clients potencials en base a les característiques dels nostres seguidors

- Menor proporció de engagement en les nostres publicacions, fet que afavoreix cada cop un menor abast orgànic.

2. Els comentaris negatius han d’eliminar-se

A no ser que els esmentats comentaris siguin de caràcter xenòfob, sexista, amenaçadors o ofensius en general, un comentari o una crítica no han d’ésser eliminats pels següents motius:

- Estàs censurant la llibertat d’expressió intrínseca a tota la xarxa social.

- Pot amplificar-se enormement en contra de la teva organització.-

- Perds la oportunitat de demostrar el gran servei d’atenció al client de la teva empresa

3. En quantes més xarxes socials tingui presencia la teva empresa, millor

Aconseguir resultats significatius en cada xarxa social requereix un esforç important, així que hem de seleccionar amb molt de criteri on tindrà presencia la nostra empresa. Les preguntes que han de realitzar-se per a una correcta elecció de les xarxes socials són les següents:

-Quins són els objectius de la meva empresa a Internet?  I a les xarxes socials?

-En quines xarxes socials estan presents els meus clients?

- De les diferents xarxes, en quines aconseguirem millors resultats?

- Podrà la meva empresa generar continguts adaptats a les característiques de la xarxa social de forma regular.

4. Sense presència a les xarxes socials la teva empresa “no serà trendy, farà fallida i 100 generacions del teu llinatge tindran mala sort professionalment”.

Si Internet està ple de webs mortes que van nàixer arran del “s’ha d’estar a Internet”, amb les xarxes socials passa el mateix. A les xarxes no s’hi ha d’estar, s’han de treballar. Així que abans d’obrir perfils en 6 xarxes socials diferents i començar a publicar continguts, has de tenir la resposta a tres preguntes:

- Quins beneficis li oferiran a la meva empresa, estar en una o varies xarxes socials?

- Com  realitzarem les accions i el seguiment regular que requereixen?

- El retorn compensarà la inversió?

No et deixis endur pel “ si aquell ho té, la meva empresa també”. És millor no tenir presència a les xarxes socials que tenir-la i gestionar-la inadequadament.  Aquest article està escrit en base al dia a dia a up2you.es i en 20 anys d’experiències personals amb fracassos i èxits a Internet.  Si aquest article t’ha semblat interessant, et recomano que et subscriguis al nostre butlletí, encara que advertit quedes, et resultarà útil i molt additiu. Jordi Bernat - CEO Up2you  


T'AJUDEM A ACONSEGUIR ELS TEUS OBJECTIUS?

En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat

UNEIX-TE AL BLOG D'UP2YOU

Apreciem el temps i la privacitat igual que tu. Només t'enviarem les entrades del blog.
¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar

Up2you


mapa C/ Miquel Batllori, 81 25001 Lleida
25001 Lleida
tel. 973 220 612
mail email

Dilluns a Divendres
09:00 - 14:00 / 15:00 - 19:00

CONTACTA I SOL·LICITA
INFORMACIÓ SENSE COMPROMÍS

En acceptar aquest formulari, accepta la nostra Política de Privacitat