Quines oportunitats ofereix l’Internet de les coses per al meu negoci?

Quines oportunitats ofereix l’Internet de les coses per al meu negoci?

Sembla que com un cant de sirena portem sentint des de fa un cert temps que l’Internet de les coses serà quelcom que revolucionarà el món. És possible que alguns de vosaltres no encerteu en endevinar com pot contribuir a generar oportunitats de majors beneficis per als vostres negocis. Aquest article va per a tots vosaltres, així que comencem pel principi. A partir de l’aplicació de l’anomenat concepte, es manifesta el següent:- Hi ha un intercanvi de dades formidable- Es generen oportunitats de reducció de costos per automatització en presa de decisions i optimització de processos.- Es crea una disrupció que ofereix noves oportunitats de negoci.Us en mostrem un parell d’exemples:

Bigbelly és una companyia que instal·la sensors en els contenidors de les deixalles i reciclatge. Els anomenats instruments mesuren la quantitat amb la qual els contenidors estan plens i l'envien, a temps real, a un servidor central que els representa en un mapa. D’aquesta manera, pot determinar-se la programació de rutes a partir dels contenidors que s'han d'abuidar, a més a més de tenir una previsió per a quan i amb quin vehicle ha de realitzar-se la següent ruta. De tot això se’n deriva un estalvi de costos que obra les portes a una major taxa de reciclatge, a més a més d’una millor experiència de l’usuari del servei que veu disminuïdes les possibilitats de trobar-se el contenidor ple.

Rainmachine és una companyia que ven un dispositiu per al control automàtic del reg del jardí. Asseguren que el sistema és capaç de gestionar automàticament la quantitat d’aigua que es necessita per a regar en cada moment. El sistema realitza un càlcul mitjançant accés als registres d’Internet de pluja, humitat, temperatura i molts altres paràmetres amb una precisió de 1.5 km. A més, l’usuari pot parametritzar i regar el seu jardí des del seu smartphone. Anuncien una reducció de fins a 50% en la despesa per “sobre-reg”.Els dos casos exposats són dos clars exemples de què les pimes tenen molt a dir en l’àmbit de l’Internet de les coses. Per donar el pas, aquestes són algunes de les preguntes que han de trobar resposta fins del teu cap.
  • Quin problema d’incertesa, errors humans o possibilitats d’optimització (prevenció d’errors, estalvi de costos, etc.) existeix en l’àmbit de negoci de la meva empresa?

  • Quina informació podria esdevenir útil per a obtenir una millora?

  • Pot ser mesurada mitjançant sensors i ser transmesa?

  • Com presentaré dades i possibilitaré la presa de decisions humanes o automàtiques?

  • La diferencia entre benefici obtingut i el cost de la seva implementació és positiva?La proliferació d’elements connectats a Internet creixerà de forma exponencial en els pròxims anys i algú haurà de donar el servei de proximitat per a manteniment i reparacions. I no tan sols a nivell tècnic. És curiós el cas de la multinacional Schneider que recull un article de la revista Small Business ComputingLa companyia va detectar que els hotels rebien continues i nombroses multes d'inspectors de sanitat que trobaven rates mortes en les trampes habilitades per a rosegadors. El problema en qüestió era que podien passar dies fins que algú s’adonava que un rosegador havia estat “caçat” en una de les trampes. Scheneider no basa el seu model de negoci en la venda del producte, sino en el servei de recollida dels animals, un servei recurrent per a la companyia que evita les multes per inspeccions.Les oportunitats de l’Internet de les coses per a les pimes són moltes. Creure que la nostra empresa pot aprofitar alguna d’aquestes és el primer pas per a fer-les realitat.  Jordi Bernat - CEO UP2YOU


T'AJUDEM A ACONSEGUIR ELS TEUS OBJECTIUS?

En acceptar aquest formulari, accepta la nostra política de privacitat

UNEIX-TE AL BLOG D'UP2YOU

Apreciem el temps i la privacitat igual que tu. Només t'enviarem les entrades del blog.
¡Hola! Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso de esta web. Así podemos mejorar tu experiencia de navegación y uso, además de poder mostrarte contenido publicitario de tu interés. Al continuar navegando entendemos que aceptas nuestra Política de Cookies. Aceptar

Up2you


mapa C/ Miquel Batllori, 81 25001 Lleida
25001 Lleida
tel. 973 220 612
mail email

Dilluns a Divendres
09:00 - 14:00 / 15:00 - 19:00

CONTACTA I SOL·LICITA
INFORMACIÓ SENSE COMPROMÍS

En acceptar aquest formulari, accepta la nostra Política de Privacitat